Pasar Malam Sinar

Pasar Sinar in 2023

Ook in 2023 zal Sinar Events weer een aantal Pasar Sinar voor u organiseren. De eerste is al de bekende Pasar in Kaatsheuvel. Noteer deze dus alvast in uw agenda!

Deze wordt gehouden op 15 en 16 juli 2023.

De plaats is het bekende Anton Pieckplein in Kaatsheuvel.

Het worden twee mooie Pasar dagen waar u volop kunt genieten van muziek, dans, eten en natuurlijk de vele standhouders met originele artikelen.

We gaan de komende tijd aan de gang met het artiestenprogramma en de werving van standhouders. 

Heeft u interesse neem dan contact op met Rob Warella.

06-22056450

Wat is een Pasar Malam?

Een pasar malam (Indonesisch/Maleis voor avondmarkt) is in Zuidoost-Azië (Indonesië, Maleisië en Singapore een markt die 's avonds opengaat.

Men verkoopt er groente, fruit en andere etenswaren, maar ook speelgoed, kleding en muziek. Het is een markt voor koopjes.

Een Pasar Malam in Nederland is een soortgelijke markt, hoewel die lang niet alleen 's avonds wordt gehouden. Het is een ontmoetingsplaats voor alles wat met Indonesië en de Indonesische of Indische cultuur te maken heeft.

Pasar Malams worden jaarlijks in veel gemeenten gehouden. De bekendste en grootste is lange tijd de Pasar Malam Besar in Den Haag geweest, die ieder jaar in mei op het Malieveld wordt gehouden en die sinds 2009 Tong Tong Fair heet. Deze is afgelopen september na drie jaar weer georganiseerd.